a story to tell :'((

(A girl and guy were speeding over 100 mph on a motorcycle)
Girl: Slow
down. Im scared.
Guy: No this is fun.
Girl: No its not. Please, its to scary!
Guy: Then tell me you love me.
Girl: Fine, I love you. Slow down!
Guy: Now give me a BIG hug.
(Girl hugs him)
Guy: Can u take my helmet off and put it on? Its bugging me.

In the paper the next day: A motorcycle had crashed into a building because of break failure. Two people were on the motorcycle, but only one survived.
The truth was that halfway down the road, the guy realized that his brakes broke, but he didn't want to let the girl know. Instead, he had her say she loved him, felt her hug one last time, then had her wear his helmet so she would live even though it meant he would die.

Monday, January 16, 2012

new life, same me.

its been so long since i last update my blog. isnt it?
sejak sejak aku da habis belajar untuk diploma aku,
aku makin busy dengan aktiviti aktiviti luar pulak.
final aku alhamdulillah, not what i expected.
sebab last minute study, tak pergi re-test, sibuk dengan dance, fokus kepada duit,
i still manage to get good grades.
walaupun aku tak dapat apa yang aku aim sebenarnya pada awal sem, aku masih bersyukur.
berkat sokongan semua lecturer aku. especially miss suzany.

thank you miss,
sebab selalu bagi nasihat walaupun sometimes saya buat tak endah
lagi, tahan dengan perangai saya yang barely do my homeworks
lagi, sanggup ulang benda yang sama sebab saya ni pending sikit
lagi, bagi kata kata semangat yang membina and MORE,
but my favourite part is, u will always have faith on me to get good result :)
walaupun bukan A yang mcm miss target, tp B+ pon okaylah kan miss.hehe

my favourite lecturer,
i guess the whole college love this one.
miss syatila che saruji *wont forget your name miss ;D
merajuk dengan amy sebab tak datang re-test dia (T.T)
sorry miss. saya betul betul tersepit. tak dapat datang.
you are the coolest lecturer i've ever had.
and will always be that way.
lebiu miss!

madam anwary,
mdm mesti menyampah dapat student mcm saya
kelas selasa dan khamis, saya buat selasa atau khamis.
tapi mdm sayang saya kan? saya tau.
sbb saya boleh jawap soalan2 mdm. *berlagak gile.hehe

dan semua miss dan madam yang pernah ajar saya sepanjang di KPTM,KL.
terlalu besar jasamu. semoga allah ta'ala memberkati hidup kalian.
insya'allah, amin.

lain, aku sekarang sedang bekerja.
bertungkus lumus mencari rezeki yang halal bagi menampung perbelanjaan aku
dan demi membayar balik loan yang aku pinjam dengan MARA.
gaji aku takdelah asyuk.
tapi aku ada berangan nak beli kereta.
dapat Swift HK yang comel na mapuh tu. aku puas hati.
takpun aku nak sambung bayar kereta Honda EK arwah tok abah aku
modified sikit sikit. ronda satu malaysia dengan rakan rakan aku.
macam plan dulu dulu. pehh! dope, okay.
aku suka mini cooper. kereta idaman lah senang cerita.
tapi kakak aku kata,
"mini cooper is just a car for collection, bukan untuk harian.
buat masa sekarang beli yang biasa je la dulu.
maintenance mahal.
kang dah kaya, tak tau na buat apa dengan duit macam kakak,
buat macam muzium pun boleh."
-okay yang last tu saje tambah cerita.hehe

tapi apa apa pun, kalau ada rezeki lebih, insya'allah keluar kereta.
dapatlah kau orang tengok aku posing sakan dengan kereta aku bayar sendiri.
(^^)Y peace!

No comments:

follower blog ini :)