a story to tell :'((

(A girl and guy were speeding over 100 mph on a motorcycle)
Girl: Slow
down. Im scared.
Guy: No this is fun.
Girl: No its not. Please, its to scary!
Guy: Then tell me you love me.
Girl: Fine, I love you. Slow down!
Guy: Now give me a BIG hug.
(Girl hugs him)
Guy: Can u take my helmet off and put it on? Its bugging me.

In the paper the next day: A motorcycle had crashed into a building because of break failure. Two people were on the motorcycle, but only one survived.
The truth was that halfway down the road, the guy realized that his brakes broke, but he didn't want to let the girl know. Instead, he had her say she loved him, felt her hug one last time, then had her wear his helmet so she would live even though it meant he would die.

Wednesday, January 5, 2011

bunga melur

papa,daddy,walid,abah,ayah lepastu,
mama,umi,mak,mummy,ibu dan yang seangkatan dengan nya lah.
sama jah. yang dipanggil itu tak penting.
yang penting apa?
insan itu sendiri :)

bonda ayahanda kita hanya satu,
ingat tu.
kalau kau meraung melalak disebabkan kena tinggal laki
baik kau fikir, yang hilang family, ibubapa tuh.

memang sakit memang perit
boyfriend lari ikut minah rempit
tapi, esok lusa paling tak pun seminggu lepastu?
mesti ada yang sangkut balik dengan kau.
dah dapat pengganti dah.
tapi, kalau kau nak tanya aku lah.
benda tu sementara jep.
benda sama akan ulang balik.
sebab apa? kau desperate.
memang lah dapat pengganti
allah ta'ala bagi kurang sikit beban kau tuh.
sebab saje uji try test kau.
kuat tak kuat minda otak kau untuk berfikir.
baik buruk, bodoh ke tidak.

perfection cant be rushed.
if he's the one for you, u'll feel it.
i bet, u will :)

tapi kau nak meraung melalak mcm na gila.
tengok diri kau.
ada family, orang tersayang
duit *at least bole topup perut kau tu.
ada tempat teduh,
rupa paras *walaupun benda nih ta penting sangat.
kau macam tak bersyukur.
kerana lelaki, kau jadi stupid.
nak jawa sikit, bodoh.

allah baru tarik a slice of ur happiness
kau dah jatuh terjunam.
mungkin allah ta'ala saja tarik sekejap.
naty DIA pulang balik? mungkin.
dan mungkin digantikan dengan yang lebih baik.
ingat lagi,
allah ta'ala tu dah janji setiap manusia ada pasangannya.
kau sabar jah :) akan ada yang sehati sejiwa dengan kau.
sabar ya.

respect orang tua kita.
hanya mereka lah satu satunya ayahanda bonda kita.
tiada pengganti macam ex kau tu tadi.
jangan kurang ajar yah,
tau geram marah sakit hati kadang kadang
bukan salah kau pun kau kena.
biarkan. ingat perjalanan hidup kita bersama mereka.
ingat ayahanda kerja keras siang malam
ingat sakit perit bonda kita jalani nak deliver kita.
ingat la wehh,,
susah sangat ke? isi sikit minda kau tu

aku mengaku,
aku tak perfect
aku tak hebat mana pun bab2 benda nii semua
kalau kau rasa aku tak layak menegur
bukak minda kau luas luas
bukak hati kau dengan ikhlas
untuk terima orang orang sekeliling kau
bagi nasihat yang lebih bernas.

p/s : saya cinta family saya :) dari papa dan mama seterusnya kakak, abg naim, abg eful, adik mewn, adik qish, adik nish and the youngest one adik afiq :)

1 comment:

Panglima Arep said...

amy!!!!
rindu kt kau.. haha

follower blog ini :)