a story to tell :'((

(A girl and guy were speeding over 100 mph on a motorcycle)
Girl: Slow
down. Im scared.
Guy: No this is fun.
Girl: No its not. Please, its to scary!
Guy: Then tell me you love me.
Girl: Fine, I love you. Slow down!
Guy: Now give me a BIG hug.
(Girl hugs him)
Guy: Can u take my helmet off and put it on? Its bugging me.

In the paper the next day: A motorcycle had crashed into a building because of break failure. Two people were on the motorcycle, but only one survived.
The truth was that halfway down the road, the guy realized that his brakes broke, but he didn't want to let the girl know. Instead, he had her say she loved him, felt her hug one last time, then had her wear his helmet so she would live even though it meant he would die.

Wednesday, December 22, 2010

F.L.Y.


d'bagindas - c.i.n.t.a.

Berapa kali ku harus katakan cinta
Berapa lama ku harus menunggumu

Diujung gelisah ini aku
Tak sedikitpun tak ingat kamu
Namun dirimu masih begitu
Acuhkan ku tak mau tahu

Luka luka luka yang kurasakan
Bertubi tubi tubi yang kau berikan
Cintaku bertepuk sebelah tangan
Tapi aku balas senyum keindahan

Bertahan satu cinta
Bertahan satu c.i.n.t.a
Bertahan satu cinta
Bertahan satu c.i.n.t.a

Pernahkan engkau sejenak mengingat aku
Pernahkan ingat walau seperti angin berlalu

Di setiap malam kini aku
Tak sedetikpun tak ingat kamu
Namun dirimu masih begitu
Acuhkan ku tak mau tahu

p/s : masih mencintai kamu. sentiasa.

Tuesday, December 21, 2010

cant make my mouth shut!

"i remmber years ago..
someone told me i shud take
caution when it cmes to love
i did, i did..
u were strong nn i was not
my illusion, my mistake
i was careless, i forgot. i did..
nn nw when all is done
there is nothing to say
u hv gone nn so effortlessly
u hv won, u can go ahead tell them.."

baru na sambung,
ada org jerit kat aku
"woii! aku baru sidai baju lah!
kang hujan bile pulak aku nak start lipat!"

cett, kacau jep.
sedap apa suare aku
layak buat video clip bahan eksperimen utk tikus
tgk mati ke ta dengar suare aku.
confirm ta, pengsan jep kot.
tapi bak kata FT aku,
"jangan try lah, kesian pulak kat tikus tuh"
ciscis kau -.-"
trust tuh penting!

betullah,
kalau kau trust org tu
org tu trust kau gak
okay saje.
semua line jadi clean nn clear
tade na susa2 kuar duet pikir sktwo.

semalam aku happy :)
bak kata artis aku , kalau happy, happy sangat.
tapi kejap kejap.
susah na lepak lama lama
kalau kotoran degil tu betul betul payah na hilang
kenapa lah benda happy ta boleh jadi kotoran degil
kau cite sikit apsal?

penat dah aku pikir.
aku nak tidur

baca msg kau buat aku hepi
senyum lebar :)


Thursday, December 16, 2010

zoom!

you should be the gud guy
not the bad guy.

oh, yeah.
now i realized, why.
because am the bad one, isnt it?

yeah, right.

i dont mean to offence you.
but baby, i damn tired of all this fakking things.
one word for you
GET RID of this shitty, will ya?

gud.

cuz it'll make my BEST moment ever.
go live ur life on your own.
jangan ganggu hidup aku.


bitch.
hands down!

p/s : untuk kau, perempuan :)

Tuesday, December 14, 2010

zaman ago-go!

kalau dulu dulu
aku suke gila warna pink
sekarang, aku suka semua warna
lagi lagi yang terang nak mati

kalau dulu dulu
aku suka berkata segala
sekarang, aku lagi suka berkata kata
HAHA

kalau dulu dulu
aku suka gaduh dengan adik aku
sekarang, aku sayang gila dia

kalau dulu dulu
aku suka makan coklat
sekarang, aku suka makan ice cream
dan lain lain HAHA

kalau dulu dulu
aku nakal nak mampus
sekarang, aku nakal nak mati
*sejak ada kawan gila mcm mereka. hehe

kalau dulu dulu
aku kecik dan pendek
sekarang, err.. aku besar dan..
ewm, tinggi lah jugak sejak ada heels nih kan.
HAHA

kalau dulu dulu
aku gune hanphone sony
sekarang, masih bertakhta di hati!
aww! terima kasih kepada
kakak, ayahanda dan bonda :)
for the sony ericsson xperia x10 mini pro.
i love it!

demamFB!

ini a-yie
dia menyampah tengok aku online
sebab dia pun nak ONLINE!
nak cari girlfriend

Sunday, December 12, 2010

stress, mungkin.

today's story.

kills flu virus
bermain dengan barang ini.
wangi, aku suka.

after ended all the dramas
selekeh -.-"

lidah kelu tak terkata apa apa
hati sakit tiada sebab dapat di detect
'cry with no reason' are these acceptable?
idk.
i just dont know why.
aku menangis
end

yeah, sunday.


my day was SUPERB, yesterday.
date : 12 .12 .10
and it also aini's birthday
she's my 'adik' in our family 9crews
and DEAR baby girl [andak],
iloveyou so much.
as well as all the other members.

sis nazwa, along, wani, cik bubu, fairus, deana and shanaz


location : in front of the center stage in cs
my sis nazwa, along and cyaa wasnt here :'(
but, still.
having so much fun.
it was SPEECHLESS to gather with you guys back babes :)
me love you <3
from left, fairus shanaz and me
after lunch at vivo
there's amoy also lah :)
ada booth bra kat sebelah kanan saya.
likey :D

mood : nak beli bra kalew kalew baru. ketandusan bra sudaa.
and feeling a lil bit blue at the night-day :'(

dayDREAMING

i wonder why,
we cant just use the air conditioner
to make the temper, away

i wonder why,
we cant just take couple of pain killer
to take the pain we felt inside, away

i wonder why,
we cant just use the damage therapy shampoo
to make all the nonsense we've made
back to normal again

i wonder why,
we cant just make our own life script
so, we'll know what will happen next.

i wonder why,
we cant just eat an ice-cream
to make us look good inside and outside.

i wonder why,
life is not as easy as we expect it is.

i was just wondering..

Saturday, December 11, 2010

KEMBANGkekuncup!

okay,bosan.
kau tau ke?
kau tau apa?
apa pun kau tak tau
malas na amik peduli.
lupakanlah.

hari ni, kerja rutin harian
dilancarkan pada pukul 10pagi.

macam biasa
aku bangun lambat lah -.-"

sebenarnya,
aku bangun awal, pukul7pagi.
tu pun sebab terkejut
kakak aku rempuh masuk bilik
ape yang penting?
"towel mane towel?" HAHA
kakak aku dah lambat ke tempat kerja, mungkin.
moody saje ini lately.
penat lah tu. itu sudah tentu.
nak marah balik.
kesian pulak, penatkan?
lagipun dia kakak lah. aku adik.
err, not make any sense
okay, lupekan.
bila aku keluar bilik.
ada pulak bom bom perang angin
kerja kucing aku
geram kat tuan, revenge lah.
aku lupe bukak pintu toilet.adoii

tapi sambung tidur balik.
maaf lah, dah terbiasa.

bangun saje, kerja biasa.
kemas rumah.
tolong ibu tercinta.
kesian mak aku penat.
aku bukan rajin mana.
kerja rumah ala kadar saje
tak hebat mane
mak aku lagi terer.
sayaaaaang mama <3>

aku main air lagi ini hari.
tentulah, mandi mksud nye, gile.

blood aku text mintak teman usha SALE!
gerak bandar. paling dekat.
city square. ON!
dapat tali pinggang. seluar 4jam.
kau hebat.
kalah kawan perempuan aku.
4jam cari seluar kau je.
nasib baik kau teman aku beli
aksesori gadis aku. HAHA
lain kali aku nak naik ninja kau pulak
kesian baby kau merajuk
ada SALE, kite date lagi lah der. HAHA
enjoy sakan kite shopping, bhaha
tabik buat daniel bloody rakan aku.
hidup blur&co!

reben apa? err, reben reben lah awk :D hehe
reben star star :)
gilalah! dann pilih, LAWA warna dy der.
kau dalam list shopink partner aku lepas ni
HAHA
bulu bulu itik yang kena sembelih
dan tali kalew oyen :D
ini saje melaram, dah lama dah beli.
beli dengan aien dulu :)
boleh buat scarf jugee ;)

Thursday, December 9, 2010

mood : adidas merah

am speechless -.-"

yeah, am a lazy BIGgy girl.
i woke up late and got some 'ceramah' from my mummy this morning.
actually, i've already woke up at 8 then,
i go back to my dreams
when i see my sister is still on the bed.
so, blame her. HAHA


"maafkan amy ya mama!" hee :)

afterward i got up and wash my face
bapak sejuk!
nak main air hari nii
tidy up my room,
my moms,
sapu sampah kejap.
mop lantai.
okay! wangi sudah :)
nak mandi nak mandi, yeay!

kau tau aku buat apa dekat rumah
tak keluar keluar sangat?
nak hilangkan bosan melampau nih,
i play dressing up ;D
chiaa!
ini oyen :) dia oren dan dia nakal.
ini kembar moq, nama dy hippy hoppy.haha
bukanlah. nama dia
muka mintak sepak
use this way also can :)
blue-black dan merah. i like <33
mood : reben berenda :D
itu oyen lagi :) dia bangang HAHA
locatian : spot utama utk bertapa.

Wednesday, December 8, 2010

be true, bebeh!

amelya :)


okay, back to the story of me and...
my LIFE and the only one precious life.

semalam aku mengisi hari dengan menemani rakan kongsi suka duka aku di tepi pantai danga bay.
kesian, topic utama kau tau pasal apa? tentulah kerana species lelaki.
nak jatuhkan semangat kawan aku nii, tentulah tidak.
nak bagi tangkal pendinding diri? aku bukan bomoh.
setakat advise dari aku yang kosong pengetahuan tentang boyfriend saje aku mampu berikan.

makan ice cream? tak nak.
shopping? malas.
jalan jalan? tak larat.
lepak lepak? takde mood.

aku buntu
bawak naik keta habiskan minyak
untuk kau sayang, boleh saje.
dah penat, balik.

aku pulak yang bosan.
call ojan.
"der, lepak jom.aku bosan lah"

dia amek aku,
pusing pusing malinja.
sumpah, macam bangang. HAHA
gerak terus pergi danga bay.
lepak makan otak otak
dah kenyang 45%
gerak pet shop kat uda.
tengok arnab, ojan nak beli.
aku beli mainan untuk kucing2 aku kat rumah.

first time guna hot ticket.
dapat free pizza hut, tapi bayar rm1.05 jep lagi.
aku dengan ojan makan pizza dalam keta.
next time aku topup lagi,
aku roger kau. orite? cun.

pizza hut damansara aliff
hot ticket pizza hut
makan pizza der, kenyang 100%
ojan [ex-school mate : standard 6]
nii, saje saje upload sekali
ain ; kawan since naik bas sekolah sama sama
HAHA

Friday, December 3, 2010

palang si jalang

aku takde idea
blank sudah ini otak
sebelum nak on lappy aku tadi
mencurah curah idea nak keluar
macam air kat tangki atas bukit bbu nii haa.
bila dah on mukabuku tadi.
hilang sudah idea aku
macam virus perosak dah
kalau boleh buat soft copy ke hard copy ke
boleh gak aku taip balek idea aku tadi
aduhh,,

semua salah kau.
stupid

follower blog ini :)