a story to tell :'((

(A girl and guy were speeding over 100 mph on a motorcycle)
Girl: Slow
down. Im scared.
Guy: No this is fun.
Girl: No its not. Please, its to scary!
Guy: Then tell me you love me.
Girl: Fine, I love you. Slow down!
Guy: Now give me a BIG hug.
(Girl hugs him)
Guy: Can u take my helmet off and put it on? Its bugging me.

In the paper the next day: A motorcycle had crashed into a building because of break failure. Two people were on the motorcycle, but only one survived.
The truth was that halfway down the road, the guy realized that his brakes broke, but he didn't want to let the girl know. Instead, he had her say she loved him, felt her hug one last time, then had her wear his helmet so she would live even though it meant he would die.

Sunday, September 19, 2010

buailajuLAJU

bak kata kawan sehingusan aku,
"dalam banyak banyak kawan, kau mulut paling laju"
timbulnya persoalan.
tiba tiba terasa nak melenting.
ops! adoiii, maaf. terlaju lagi -.-"
nasib kau da terbiasa
tahu selok belok nak handle paddle
sesungguhnya,
aku tak berniat nak lukakan hati sesiapa
tapi hand-break mahupun leg-break apatah lagi mouth-break aku
da lama ta tuka break-pad dia
ta cukup makan katanya.
duit poket cukup cukup untuk aku isi perot yang membesar bak juara nih

kau nih menyakitkan hati betul lah
pantang nenek kebaya aku orang pandang slack golongan atasan aku
perlu aku ulang ke?
kalau rase ta puas hati dengan aku atau golongan atasan aku,
kau boleh tukar gear reverse kasi tekan minyak lajulaju
aku, mahupun mereka takde ruang kosong untuk kau menyemak
atau mencemarkan otak kami dengan virus muka busuk kau
silalah, BER-GERRR! (maksudnya, bergerak.in case if u dnt know)

kau marah aku sebab aku begini.
bukan ke kau kate kau terima aku seadanya?
ta perlu diubah
apsal benda buruk jep kau tolak tepi
benda hina jep kau pandang rendah
kau sempurna sangat ke?
tapernah ada yang sempurna dalam dunia nyata nih
sedar, okeh?

motivasi dan semangat impak maksima yang disuntik
membuat aku membara bara nak panjat eiffel tower
terima kasih, daun kari
lain kali aku cari kau lagi, HAHA sayang kau lah bloody-rakan :)
jatuh terjelopok, bangun buat muka clear.
kau gelak KUATKUAT.
sekian

"The most important thing is to enjoy your life—to be happy—it's all that matters."
- Audrey Hepburn

masingmasingHIPOKRIT

kalau rasa gembira tepuk tangan
*clap clap*
kalau rasa gembira gelak besar
*HARHAR*
kalau rasa gembira
begitulah caranya
kalau rasa gembira...

"BAIK KAU SENYAP, AMY!" *suara berkumandang dari dalam bilik*

aku nak tanya kau
kalau kau rasa gembira kau buat apa?
gelak ta igt dunia? karaoke sampai subuh? merempat tepi jalan?
bercerita dongeng depan kanak kanak bawah 16tahun?
cuba kau describe-kan kat aku

okeoke.kalau kau sedih pulak macammana?
menjerit bagai na gile? meraung tiga empat baldi, atau kau fake off segala?
aku rasa fake off segala tu jalan paling mudah dan bak kata kak putih melepak kita, mesra alam.
cuba kau bayangkan, makin lama kau pura pura bahagia
makin kau akan bahagia *kak putih melepak yang kata*
aku dengar jep.sekadar hormat pendapat dia :)
makin kita buat, makin di-invent-kan dalam diri kita.
yeke? yer la tu kott.
tapi bagus gak advise dia nih
kau TAK sakitkan orang sekeliling kau

"pedih, derr.."
aku tau laa.pedih sakit tu semua memang lumrah hidup, sayang.
kau nak bunuh diri?
mati nanti pon sakit la bangang
belum tentu masuk syurga. dalam kubur pon kena seksa

sakitkan? aku tau.
tapi salah ke aku nak luahkan.

"I believe in pink. I believe that laughing is the best calorie burner. I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles." - Audrey Hepburn

Saturday, September 11, 2010

norAZLINwahid

kami tidak minum okeh. sebarang itu semua

entry kali ini aku buat tribute untuk rakan aku sorang nih. kesian dia. da lama ta merasa makanan lain. buat masa sekarang, favourite food dia "HATI". suka sangat kat makanan rutin harian dia tuh. tataw aku kenapa. confuse kadang kadang. dah melekat. jadi ketagihan berpanjangan. aku salute dia nih. sbb dia pandai fight. but somehow, i know deep inside her heart, the feeling inside her yang ditanam dalam dalam tuh. sakit. pedih. perit. walau strong macam mana pon. masih terasa sebatan kesakitan melampau tu. bila lama lama tahan sakit. kau tahan tahan tahan. da sampai limit pon kau masih tahan. boleh pecah. bernanah. mengalir darah. luka luka da tak macam dulu dulu. kecik kecik saje. da simpan sampai bertahun jadi besar. nak letak ubat pun da lambat. paling tak pun jadi bekas kudis. buruk. da berubat, sakit hilang. tapi perasaan dalaman tu tetap sama. degil tanaa hilang. macam gam gajah tumpah kat kasut tumit tinggi yang diperbuat drp kain. kau baru beli kat nose. nak buang tabole, sayang. baru beli kot. buruk buruk pon masih pakai. senang cite, hati mana bole buang buang.

"semua orang yang hidup bercinta pasti merasa,
:: sheerap"

aku da hidup dengan ayat tu lama da. cuma kadang kadang terasa na kasi penampar sebijik kat muka sendiri sebab buat buat lupa. mesti kau penat dengar bebelan kawan keliling kau kan. mengapa? ingat nii sampai mati babe. sebab kami SAYANG kau, alin. selamanya rakan seperjuangan ;) iloveyousayang,muahmuah! xoxo.

cheers for the spirit of love!

ps : utk bff lain aku. naty aku buat utk korang lak k? jumpe pic alin laah. hoho
pss : sabar tu kan separuh drp iman. hehe ;pp

raya raya on the wall.BHAHA

salam lebaran buat teman teman sekalian :DD

" with this, i would like to apologize to EVERYONE for all my wrong doings or words that might make you guys fell bad which i wrote in this blog or in person. am SORRY :)) peace! "

ps : naty sy upload pic raye sakan okehh peeps ;)
pss : perut suda mengembang bak juara (kata kata semangat dari dfan yaww).
perlu mengecil semula -.-"


a day before raya. raya eve! notice sumthin? aww ;DD my hair look extra curly kan kan! love it. rambut raya saya :) oh oh. its hand-made tau. ahaa

Thursday, September 9, 2010

ceritabekasCINTAaku

aku dan kau sememangnya berbeza.

aku,
jahat.
didnt think of others
terlalu nakal
terlalu zalim
terlalu bising
terlalu self-centered
tidak mahu mengalah
hanya sekadar tidak mahu mengalah
i'll fight till end
tapi aku sedar
setiap perlawanan ada yang menang dan ada yang kalah
its the main rule of the game
kalau dua dua nak menang
takan ada ending kan
jadi aku mengalah
mengalah bukan kerana aku putus asa
tapi sebagai tanda aku menutup cerita saja

dia,
sememangya baik
sangat manja
sangat penyayang
dia pandai menjaga "hati"
dia sayang awk gila babi
dia cinta awak
awk hidup dan matinya
u r her everything
ingat sampai mati

awk,
jujur.
baik hati
juga seorang yg penyayang sepertinya
dan awk,
perlu syg dia
perlu cinta dia
awk suka yang "will fight for you gile babi", bukan
u should be one too
fight for her like she does
be loyal.
sampai bila bila

kau dan dia chemistry tu sentiasa ada
kau dan aku belum lagi wujud
bio, add math apatah lagi bahasa melayu

kau sangat mencintainya
dan aku, hanya sekadar persinggahan
aku appreciate.
somehow you make me happy
at least kau buat aku hilang rindu pada dia yang dulu.

andai kata dia adalah segalanya
andai kata dia pemberi kebahagiaan
andai kata kau hidup dan matinya
terimalah dia seadanya
sepertimana dia terima kau sekarang dan selamanya

sayang selagi mampu
cinta selagi boleh

mereka kata kau bangsat
kau jantan ta guna
tapi aku kata
kita bukan jodoh untuk bersama
hanya sekadar rakan seperjuangan
sepertimana kau kata
nii semua takdir
kerja tuhan
DIA da susun
dan setiap yang berlaku ada hikmahnya
hanya lambat atau cepat kita merasa

aku minta maaf kerana buat kau kecik hati
tapi aku teguh pendirian
aku nekad
aku dan kau tiada pertalian
seperti dulu sebelum titik permulaan

tiga december
masih menjadi kenangan bersama
tapi hanya kamu semua
aku mengundur diri dari segalanya
teruskan usaha
perjuangan blood sampai ke akhir hayat

salam lebaran. mintak ampun mintak maaf
atas segalanya yang menimpa
kau kau kau dan kau

sekian. wassalam.

Wednesday, September 8, 2010

bi*tchPANTAI

gelak lah. happy sakan kau kan.
kau menang. yeke. aku tak heran
tak termasuk dalam list kehidupan seharian aku pon
kau dengar tak?
tak termasuk dalam list kehidupan aku
kau boleh berambus
buat menyemak isi otak aku nii
kau dan kau. sama. spesen
golongan orang orang yg ada penyakit PHD
perasaan hasad dengki
ta senang duduk tengok org lain bahagia.
suka mengganggu gugat keamanan orang lain
atau senang cite kau nii
ada symptom permanent head damage
kepala kau kasi repair sane.
ada virus yang membahayakan life org laen dlm kepala otak kau
pergi lah buat treatment cepat cepat.
kau punca kerosakan.
macam anai anai
perabot mahal mahal aku beli
kau tibai jadi rongak
agak agak uh der
kalau lapar sangat pun. beli sendiri sudaa
tapaya amek hak org lain.
hidup kau nii tade motif
kalau kau hancur kan hidup kau jep. okeh.
wa no hal der. masalahnye. kau hancur kan hidup org lain
nasib kawan aku ada
dia ingatkan aku. hidup umpama roda
kadang kadang kau kat atas
ada masanya kau kat bawah
aku admit. sekarang aku kat bawah dan kau di atas
tapi sedarlah wahai setan bertopengkan anai anai
kau akan jatuh jugak oneday.
sekarang kau happy sebab dpt hacurkan kebahagiaan org lain
satu hari nanti. kau yang menderita sebab kebahagiaan kau dirampas.

p/s : oh lupa. cerita lain pulak. utk kau bekas rakan, aku benci kau. end

Sunday, September 5, 2010

muka buku

amy tuanputerii
ya,
dah kembali.
apa tu?
nama facebook aku la gile
aku da activate balek dah
dah malas na layan sebenarnya
tapi fikir kawan kawan dan kawan aku
aku on lah balik

stress?
agaklah.bukan.lebih kepada sakit hati
menyampah pon ada gak
aku online tengok mukabuku tu bukan ada apa

bestfriend aku?
masih ada
teman aku selamanya
dfanheartcore pon same
ikut jejak langkah kawan karib dy nih
kami layan
layan kau orang yang kami rase perlu dilayan
yang terasa diri tak terlayan oleh kami
hah!
aku sarankan
kau blah jep.
kau tergolong dalam mereka mereka yang kami menyampah

musuh?
tidak.kami bukan jenis mencari musuh
hanya sekadar mengelak dari terjerumus dalam lembah memaki hamun org ta berdosa
copcop.kau ta berdose?
hmm.tu aku serahkan pada yang ESA.

sekian.

follower blog ini :)