a story to tell :'((

(A girl and guy were speeding over 100 mph on a motorcycle)
Girl: Slow
down. Im scared.
Guy: No this is fun.
Girl: No its not. Please, its to scary!
Guy: Then tell me you love me.
Girl: Fine, I love you. Slow down!
Guy: Now give me a BIG hug.
(Girl hugs him)
Guy: Can u take my helmet off and put it on? Its bugging me.

In the paper the next day: A motorcycle had crashed into a building because of break failure. Two people were on the motorcycle, but only one survived.
The truth was that halfway down the road, the guy realized that his brakes broke, but he didn't want to let the girl know. Instead, he had her say she loved him, felt her hug one last time, then had her wear his helmet so she would live even though it meant he would die.

Sunday, July 25, 2010

sumpah sesumpah

"eypp,jangan nakal nakal ye"
hish.kate sudaa,jangan nakal nakal
BAHAYA!
kat sini tade lampu isyarat segala
jalan straight macam kat highway sane.
speed trap dan road block tabole dijangka
kalau kau rasa selamat.selamat lah.
kalau asek kate tabole, mesti tabole selamat confirm kena cekup
confirm lah kau kena cekup
kau pernah dengar pasal law of attraction?
haa~macam tu laa der.
keputusan aku, aku teruskan perjalanan.bersama kte rempuh speed trap.

apa aku rasa?
rasa macam "ssssss~haaaa" sambil tutup mata dan bukak balek tanda puas
lembut.sedap.bahagia.teruja.berdebar.hot dan spicy bak kate pakcik kentucky fc.
macam kau na naik roller coaster.takut tapi na jugak rasa
perasaan tu dupdapdupdap.da naek *clickclick*
turun jep ada orang da amek gambar rupanya
"nak lagi!nak lagi!"
sebab suka orang amek gambar kau
eh, bukan.lain sikit perasaan dy.makin membuak buak na taw adegan seterusnya
haa! macam tengok cite sinetron indon.even kau geram tgk jalan cite dy
still na tengok sampai abes episode ke bape ratus belas tah.
hmm.yeke? lebih kurang la kot.
sbnanye, "ta dapat na diungkap ngan kata kata"
itu paling tepat.titik noktah

kau pernah tengok orang stare muka kau sambil tenggek muka dy atas tangan
non stop tengok muka kau macam bas ekspress konsortium
even bas tu pun ada buat pit-stop.masa rehat da sampai
dy ta.bukan stop and stare da.stare sahaja.
baby cinta aku pernah kena.kesian dy.berani dy buat baby aku rimas.
ciss!siap kau.

aku na siapkan assignment aku yang tgal ciput nii.esok kena present
buat muka tebal depan rakan rakan
aku rindu kau la drug
.end.

Monday, July 19, 2010

kiteretsu,tinju sakan.

bandung nama diberi.
tapi bila minx sirap bandung atau mee bandung,
confirm muka blurr jep kau dapat.
baik minx gurame ke apokat ke.
kau pergi jauh2 minx benda yang da ada kat malaysia buat apa?
na mee bandung,pergi muar.sedap.
na sirap bandung suruh arep buat.hingga menjilat jari derr.haha

selama 3hari beta pergi social visit kat bandung nun
memang ta puas.tapi puas.huh?paham?taperlu paham.
baca jep.paham?okay.teruskan.

muka muka manusia kat sana ta same dengan yang merempuh masuk
negara kita nii.rase macam aku pergi salah negara jep.
tapi tengok passport aku,betul. bandung,INDONESIA.
pelik.
aku scan lagi manusia sekeliling.
tengok di sebalik pokok pokok
mana lah tau ada camera tersembunyi ke kan?
sebab terasa macam dalam sinetron pulak.
awek cun cun.cowok ganteng2.culture shock aku kejap.

tapi yang paling menghentam jiwa aku nii
bila tengok rumah rumah kat sane
beza dy macam langit ke-7 sampai nun jauh kedalam kerak bumi sane.
eh?yeke?bole la.kalau kaya,kaya sangat!
kalau miskin,miskin sangat.sedih derr.

dan yang paling aku menyampah kat sane,
jalan raya dia paling adventure.
macam jalan atas bulan.
beza cuma taperlu pakai gas oksigen.
penat.masuk kedai nii,keluar kedai sane.
masuk tangan kosong,keluar tangan penuh.
belum tukar rase siket,da tukar aku jadi juatawan sekelip mata.
da penat sangat,boleh pergi berurut.saket derr!
sambil dia urut,sambil meleleh air mata aku.
nasib baek setiap satu ada tv.bole aku cover.
konon konon tengok sinetron versi hindustan.

aku da lapar.na pergi makan.sy lapaa sy lapaa sy lapaa.
sekian.

Thursday, July 15, 2010

bad is not evil, evil is bad

for this semester, we're taking bel320 [those in part5,ac110 students] which mean by the code is, its a critical thinking situation. where each of us have to answer every claim that the situation given. in example, all boys are stupid. there will be a reason that support it and also a statement that against it. so, currently all my friends will ask me why? why is that so? is it? how? on each thing that i said. and its sooooooooo frustrating.dewhh! -.-" and today, my lovely lecturer, mdm.salinah jamaludin had lecture us on how to make boxes of complex arguments. and of course there will be, a claim, premises, supportive idea, objection and so on and forth. blablabla. i have no idea at all. because am sooooooo sleepy. i cant think. i read through the text given. but, nothing came in. then, suddently my eyes see dark text. oh,heaven! then, the devil bumped into me. "hey,wake up sleepy-head!", "adoiii,kacau laa -.-" when i opened my eyes. still. feel sleepy. ngantuk maa. 6jam straight dalam class. but, after awhile, i felt fresh up bila dengar suara suara rakan seperjuangan mencari jawapan yang madam bagi. after class, i go in front, then madam ask me, "do you understand how to do it, amy?" i answer, " erhh, sikitsikit. but, if i need anything, i'll just refer to u eh madam?" hoho.sorry madam. am not super active today. penat dan ngantuk sangatsangat. ampun~


.loser.

.batman.

.peace.

.trio.

it means L.O.V.E. suck.
haha

p/s : bored and tension. but, already complete my assignmentsssss. yeay!
p/ss : cannot wait to see my parents tomorrow. we're heading to bandung, INDONESIA.

[wait for my upcoming pictas there, dollies! taa]

Tuesday, July 13, 2010

labuci aku hilang separuh

7 things - miley cyrus



*tiba tiba. am thinking of you. ote ? dewh*

berakhir, atau permulaan?


boyfriend terchienta amy.tuanputerii

dia suka tengok aku dress-up merah menyala. kadang kadang aku pakai lipstik merah menyala untuk dia. minum air mirinda strawberry semata mata na bibir dan lidah jadi merah merah untuk dia. dia ta suke lembut lembut. ganas ganas macam aku taste dia, katanya. aku suka bawak dia jalan jalan keliling malaysia. kalau boleh na bawak keliling dunia. pergi mana mana pon aku na bawak dia. dia hero aku. setiap kali musuh ketat, padat lagi sendat aku na serang aku. dia tolong. sampai ada parut yang sampai sekarang ta hilang hilang dekat badan belah kiri dia. aku na ubatkan. dia kata, ta perlu. bukti cinta katanya. aku sayang dia. dia ta saketkan aku. dia lindung aku. sanggup teman aku kemana sahaja. walau busuk mana orang pandang dia. dia tetap boyfriend terchienta aku. si tokio aku.ehekk ;))

my new addiction. "cutexx menyala" haha

kain songket terangkat.

first time he hold my hand. i feel lighten up. the first time he hug me. i feel secured. the first time he kiss my forehead. i know. and realized. i fall for someone that will bring much more happiness into my world. back then, it was all black inside and outside. waiting those long hours apart just waiting to see his face. to hear his voice. it was nothing. its gone and am crying in bed at night wondering what went wrong. watching you get back out there so easily when am stilll broken. fakk. i hate that. this is not the first one. i know. but this heartache is the one am gonna remember always. and idk why. dont ask. i hate you for not making me hating you.
but, i dont hate you either. i dnt want to. understd? no? then. dont. i dont like to pushing ppl. especially, you. end.

da' first cut is the deepest - sheryl crow






kita manusia. selalu buat silap. dan menyesal. tapi aku ta menyesal. dan takan menyesal. i want to face up the world with the new me. so, salam perkenalan. sy amy :)

puaskah?


random
besties sampai matikah?

si busuk tengik


yana poco poco. dan si masam

kembang dan kempis

pagi pagi terpacak depan kolej.lambat 15minit.aduh! tengok jadual. class kat mana. cr4.1 class marketing. bosan. lecturer baik tapi baik sangat puncanya. terasa na lambatkan jalan. pelan pelan kayuh. melenggang minah kebaya hitam merah jalan na pergi kelas. masuk class. ngantuk. dengar lecturer membebel pasal faktor faktor yang mempengaruhi blablabla. salin nota. tanya orang sebelah kanan apa lecturer terangkan. ta faham sangat. tanya orang sebelah kiri. dia kata dia pun ta faham. baca sendiri kat rumah nanty.menguap. masalah. budak budak zaman sekarang. walaupun musim world cup da habis atas tilikan sotong kurita yang mungkin lepas ni ramai anak anak remaja terpesong akidah pergi cari sotong na tilik nasib. tapi masih jugak ta habis habis musim student mengantuk dalam kelas sebab memang tabole tidur sampai lewat pagi. yelah. aku lah tu. bukan kau. perasan lah kau.

dah dah,
budak zaman sekarang ke budak zaman purba kala ke. tade beza.

semua pernah terasa na memberontak. apsal cakap pasal memberontak pulak ni? ta cakap aku na memberontak pun. saje mengisi masa lapang buat kerja gile.

kawan aku kate jangan kacau. nanti dia hebah pasal kau tergila gilakan dia. habis rosak nama kau. satu kolej dia kecoh. kau na kena macam dulu ke? yeke? name tag aku lawa lagi la. kalau rosak pergi buat baru jep, apeadehal.
bngok. aku kata jangan kacau. jangan kacau. DEGIL!

ha ha ha, meh sini kau. kita tengok siapa lawan kau. pergi ta pergi en? heh. memang. aku cabar ego kau. ego kau tinggi sangat bukan? derhh--

Thursday, July 8, 2010

hidup penuh dalam balang biskut

hidup nii macam roda.kadang kadang macam roller coaster.ada pulak yang claim life nii tempat menderita.kawan aku kate dy punye macam naik solero shot.naik pelan pelan kayuh..time jatuh.huh.na tergugur jantung paru2 hati limpa semua na terkeluar.
aku punye cerita? tatau da na cakap apa. end up story. aku jadi macam nii. berhenti berharap
memang itu yang dy harapkan
jangan berharap
kawan aku tolong tanam ayat strong dy dalam kepala otak aku nii
"ta semestinye kau sayang orang tu,kau perlu memiliki dy"
okay kawan. kau tolong bajakan sekali ye? siram tiap tiap hari. kasi subur sepanjang masa
biar hati aku nii jadi macam taman bunga yang ada pagar elektrik sepanjang taman.bukan macam ais yang keras.tapi bila keluar peti sejuk terus cair pastu menjalani proses penyejatan hilang jadi awan yang lepastu berjurai jadi hujan.
ta sanggup da.
hati aku da cukup penat layan serangga rakus yang musnahkan bunga2 aku nii. ta pasal2 kena beli benih baru.tanam balik. penat der.panas terik matahari ta kire lagi. tambah tolak debit kredit. lama lagi na tumbuh bunga baru
nah kau,
your guardian angel - the red jumpsuit apparatus satu.



p/s : terima kasih daun keladi.but, am not ready.end
pss : lagu nii hanye berkenaan dengan brazil.bukan spain atau argentina.
sekian

Wednesday, July 7, 2010

my DNA says, imissyoutoo.

aku ta tau kenapa aku terasa hati aku dupdapdupdap semalam.selalunya kalau hati aku ta tenteram ada something yang akan jadi.aku jadi nervous semacam.ta boleh duduk diam.aku perah otak pikir na buat ape petang2 camni.dengan kete tokio kesayangan aku tu masuk wad sebab tuanputerii dy nii ta reti na tengok meter temperature kat mane.ta pasal2 kat flyover depan hotel flamingo, mrr2, fast lane sane, hari sabtu sempena na pergi tolong aunty yana jage event, bf kesayangan aku tu enjin dy mati tabole start tengah2 jalan.adoii! malu la derr -.-" da la aku sorang2.pastu sebelum enjin mati tu, sempat lak aku potong mamat2 yang sweet2 sampai abes air liur basi dyorang.dengan berlagaknye aku potong dyorang sbb malas na layan.tibe2 aku kene balek da.dyorang potong aku sambil minx nmbor tepon.bukan na tolong.cett! tadela.dyorang mmg na tolong pon.siap na benty da.tp kete blakang dy da hon2.ta jadi na benty.lagi pon, aku cakap ta payah.sbb ade orang na datang da *buat buat on phone.padahal aku ta tau na minx tolong sape.nasib baek ade yana && adik dy,afwan.bf aku dihantar ke bengkel kat bkt antarabngse sane.jauh ta? tade la.mne jauh sangat cheras ngan b.a pon.yeke?haha

ehh, copcop.

aku na cite pasal semalam kan? cite pasal tokio pulak.tu laa dann,ko igt ko sorang boleh citeer pasal NINJA ko? TOKIO aku pon hebat tau.hehe okeoke.so, petang tu ape yang otak aku bole pikir cume setakat "jom tido!" qada' tidur yang lepas2.mane tak nye? malam tgk bola sampai pagi.pukul 7 da kena bangun.straight da aku bangun pagi sebab sabtu ahad aritu aku keje *tolong aunty yana jage event.then, class da start da kan? nii schedule aku.

isnin : 8am - 10am, class account *pagi2 da ngadap debit credit -.-"
10am - 12pm, class marketing.
12pm - 2pm, class bel aka english subject.
3pm - 5pm, class tax

selasa : 8am - 10am, class marketing.
10am - 12pm, class maf aka costing
3pm - 5pm, class account
*da la gap jauh dari 12 sampai 3 tu.ngadap account pulak petang2.ngantuk wehh -.-"

rabu : 10am - 12pm, class bel.
12pm - 2 pm, class tax.
3pm - 5pm, class law * ngadap law petang2.confirm tidur dlm kuliah.haha

khamis : 8am - 10am, class maf
10am - 12pm, class law
12pm - 2pm, class bel.

yang best pasal jadual class aku nii satu jep.
sebab nye, jumaat aku tade class langsung.yeyy!!
tapi yang ta syok nyee, setiap hari kecuali hari rabu*favv day aku. yang lain sume kene terpacak kat kolej pukul8 pagi.na tanaa kena jugak paksa diri.aku na kalahkan arep aka blood aku.dy hebat :DD tentulaa.blood aku sume hebat2 :))

petang aku tidur.sampai masa, aku bangun.kemas2 bilik.iron baju kurung utk esoknye class.basuh baju.last last,aku duk diam atas katil bukak lagu.ade lagu aku nyanyi kuat kuat.ade lagu aku nyanyi slow2 *sbb lupe lirik.hekk lepastu ada gak yang wat aku senyum sorang2.ade yang datang rindu tibe2.nanges tibe2.pelik tibe2.macam macam la condition aku semalam.jadi ta tentu arah.sampai kawan kawan housemate aku tegur.kenapa dyorang tgk aku macam da laen.da suke termenung 24jam.duduk bilik wat hal sendiri.aku pon ta perasan.bile tah aku termenung 24jam.aku tidur da tolak 6jam bile lak jadi 24jam kalau tolak tu tolak nii,kan? tu sekadar kiasan jep laa.maksud nye, aku da jarang leps leps *lepak2 bebual gossip ngan dyorang.

aku pon tataw kenapa.tapi apa yang aku na sampaikan.semalam aku memang bosan tahap dewa langit ke-43.roomate aku balik kerja pukul 1 lebih.dyorang sampai rumah jep.aku terus suh siap2 na pergi alim,makan.holland lawan uruguay.aku ta minat na tgk pon.pergi sbb na isi perut aku yang kosong nii.sampai jep mee hoon grg tauhu lebih letak sambal aku depan mata,,

tibe tibe.handphone aku bunyi mainan itik kena picit.msg tone aku.
ade msg masuk.

sender : maxis user.
msg dy rahsia.tapi ada kena mengena ngan lagu nii. lepastu aku hilang selera makan da.tapau balik rumah.
siram bantal busuk aku siket.last last aku tertidur.mee 2 esok nye da basi.bgun pagi tadi mate aku saket2.adoii.aku lemah lagi ke?? hmmph~



p/s : sy minx maaf..itu yang terbaik...
untuk awk ta saket lagi.

follower blog ini :)