a story to tell :'((

(A girl and guy were speeding over 100 mph on a motorcycle)
Girl: Slow
down. Im scared.
Guy: No this is fun.
Girl: No its not. Please, its to scary!
Guy: Then tell me you love me.
Girl: Fine, I love you. Slow down!
Guy: Now give me a BIG hug.
(Girl hugs him)
Guy: Can u take my helmet off and put it on? Its bugging me.

In the paper the next day: A motorcycle had crashed into a building because of break failure. Two people were on the motorcycle, but only one survived.
The truth was that halfway down the road, the guy realized that his brakes broke, but he didn't want to let the girl know. Instead, he had her say she loved him, felt her hug one last time, then had her wear his helmet so she would live even though it meant he would die.

Sunday, June 13, 2010

kidnap my heart

haha. pelik kan dunia nii? memang. kalau ta pelik bukan dunia namanye. aku da hidup selama 20 tahun kat dunia nii. macam macam jenis manusia pernah aku jumpa. macam macam jenis kriteria manusia da aku kenal. andd macam macam jenis krisis da pernah melanda diri inii. setiap manusia ta pernah lari dari kesilapan. betul. aku setuju. semua orang pon mesti pernah buat silap walau tinggi mana darjat atau pangkat dy, dy mesti pernah buat silap. walau sekecil kuman pon. itu tetap KESALAHAN yang dy da buat. yess, kesalahan. makna nya, walau kecik mana pon silap dy, still.. the blame is on him/her. benda tu tetap dipanggil kesalahan.

jadi, apa yang aku na sampaikan nii. pasal kesilapan aku. kesalahan yang kecil tapi telah mengakibatkan ramai orang sakit. aku sakit. tapi itu bukan persoalannye. sebab apa? sebab aku buat silap. yang sememangnye ta bole dimaafkan. terpulang. mungkin ya. dan mungkin juga tidak. semuanya terpulang pada tuan empunya diri. kesalahan saya nii bole dimaafkan atau pun tidak. its up to her.

apa kesalahan aku? heh. kesalahan aku simple jep. aku da jatuh cinta.

kenapa itu satu kesalahan? okay. sebab masa aku kenal 'c nakal' nii. aku ta perna terlintas na jatuh hati pada dy. sbb masa aku kenal dy, aku ad crush pada sorang mamat kat kolej aku. dy baik, dy caring, dy pandai *obviously, trust me. so, tade sebab aku na pandang orang lain macam mana aku pandang dy nii. walaupun dy bukannya menarik mana pon. tapi, hati seseorang tu tabole na predict. sayang tu tabole na dipakse. tapi bila sayang tu datang, semua benda jadi indah belake. kan? tapi tulaa, mamat tu ta layan aku macam dulu. mungkin dy ad someone else yg perlu dy caring lebih dari aku. aku ta taw. lama lama aku makin rapat ngan 'c nakal' nii. dy kelakar, dy baik, andd dy suka dengar aku gelak *first time in history.hekk ;)) aku kenal dy seorang yang periang. easy-going dan respect to others. aku tabikk spring pada dy. aku hormat dy. aku admire dy. lama lama aku sayang dy.

yess, aku sayang dia.

apa yang aku tau. dy hormat aku, kawan kawan aku and family aku. aku tau jugak dy seorang yang setia pada first love dy. aku tau jugak dy tngah kritikal saket sebab ex dy. aku tataw yang ex dy tu dulu rupa rupanya budak sekolah agama aku dulu. aku ta pernah tau yang ex dy na work things up dengan dy balek. aku ta perna tau. yang aku tau dy da single. da kena tinggal. aku tau jugak dy perlukan pertolongan aku. macam mana aku tau? sebab dy bagitau. dy na aku tolong dy. aku tolong.

bila aku da tolong. lama lama aku cintakan dy. aku susaa na tenang bila ta dapat dengar suara dy. baru aku sedar yang aku da tersasar jauh dari misi sebenar kitorang. tapi aku da jatuh cinta pada dy.

tiba tiba. ex dy datang untuk ambil hak dy balik. aku da cakap kan tadi? dy seorang yang setia pada first love dy. aku akur. hati aku masih lemah. belum cukup perisai untuk menentang serangan panah dari sang cupid. aku lepaskan dy. aku melawan setiap kata hati untuk merampasnya. dengan berkali kali aku terserempak mereka bermesra di depan mata, aku meninggikan ego di depan rakan rakan seperjuangan aku. tapi nyata aku kalah jugak. berjurai setiap kali mata terpandang bulan. bukti cinta? mungkin.

aku na jadi lebih strong. trial untuk benci 'c nakal' memang susaa. aku minx pendapat member aku. untuk menganggap 'c nakal' sebagai kawan mungkin dapat mengubah pendirian aku. yepp! aku ta silap. apa yang aku cakap memang terbukti. tapi cuma sebahagian sahaja. pendirian aku memang berubah. berubah dari na benci kepada lebih sayang. dan makin sayang.

semua terpulang pada jodoh. kalau memang aku ditakdirkan untuk sehidup semati dengannya. alhamdulillah. sebab dy sememangnya m'punyai ciri ciri yang aku sanjung. tapi kalau bukan. aku redha. mungkin 'DIA' ada plan lain yang yang lebih baik untuk aku spend hidup aku kat dunia nii. who knows? kawan aku kata, kita perlu terima apa yang telah ditentukan untuk kita. kita hanya merancang. bukan apa yang dirancang akan terjadi mengikut pilihan kita. sebab ALLAH swt yang menentukannya.

aku minta maaf pada semua yang sakit. aku sakit. tapi mungkin korang lebih sakit. aku paham. aku tau maaf bukan penyelesaian bagi semua. but, it is the least i can do. am sorry.

aku cinta faiz yaccob.end

6 comments:

Azhar Rakus ♥ said...

laugh, ♥ n cry wit full of ur heart.life DOESNt last forever.

FA said...
This comment has been removed by the author.
Miwa Mohamad said...

AWWW AMY ! wat an honest confession I love it :) chill . mm\ulut org tabule tutup :D

anyway , you've been tagged :) soklan kat page miwa k darling. XOXO !!

Anonymous said...

OI.. nak mati ckap aku weirdo??

dfan heartcore said...

babe, aku tau bende ni susah dan sakit. tapi jgn lah risau ok. cinta memerlukan banyak pengorbanan dan cinta tu menyakitkan sebenarnya.tapi indah.keindahan tu tersirat.takde sapa tau.hanya kau je yang dapat rase tu. ingatlah ni kata kata aku ni.

Sesungguhnya,Allah beri kegembiraan dalam setiap kesusahan.Istighfar jalan yang terbaik. Bersabar atas semua ujianNya. Tuhan tidak akan menguji seseorang tu lebih dari kemampuan hambaNya. ingat ok.

dan ingat lagi ni. Aku sayang kau dan akan berada disebelah kau setiap masa. :)

Ninja Boy said...

aku cinta faiz yaccob juga.haha

follower blog ini :)