a story to tell :'((

(A girl and guy were speeding over 100 mph on a motorcycle)
Girl: Slow
down. Im scared.
Guy: No this is fun.
Girl: No its not. Please, its to scary!
Guy: Then tell me you love me.
Girl: Fine, I love you. Slow down!
Guy: Now give me a BIG hug.
(Girl hugs him)
Guy: Can u take my helmet off and put it on? Its bugging me.

In the paper the next day: A motorcycle had crashed into a building because of break failure. Two people were on the motorcycle, but only one survived.
The truth was that halfway down the road, the guy realized that his brakes broke, but he didn't want to let the girl know. Instead, he had her say she loved him, felt her hug one last time, then had her wear his helmet so she would live even though it meant he would die.

Sunday, June 27, 2010

dear anda,

"sy sayang awak"
statement yang ta pernah sy lupa untuk zahir dan batin kan untuk awk
setiap saat, jam, haribulan serta waktu sy ta pernah lupakan awk
mereka kata sy strong
ya, sy setuju.
tapi depan awk sy strong lah.
kenapa? sbb depan awk, sy tanaa awk nampak diri sy yang ta strong
sy tanaa awk saket tersepit lagi
sy tanaa benci awk
dan sy jugak tanaa marah awk
kalau awk tabole decide, sy tanaa paksa.

salah sy buat awk saket
salah sy buat awk confuse

istilah "everything will be just fine" da termaktub.
semua berjalan dengan lancar kan?
sy janji dengan awk, semua akan berakhir sekejap saja lagi
ya, sy tapernah tipu awk.
sy lepaskan awk sekarang.

sy lepaskan awk,
bukan kerana sy marah awk
sy lepaskan awk,
bukan kerana sy benci awk
sy lepaskan awk,
bukan kerana sy da ta sayang awk
sy lepaskan awk,
bukan kerana sy da ta cinta awk

sy lepaskan awk
kerana sy terlalu sayang awk
kerana sy terlalu cinta awk
kerana sy na yang terbaik untuk awk
dan,
sy bukan yang terbaik untuk awk

apa yang terbaik untuk awak,
adalah yang terbaik untuk saya.

saya harap awak bahagia selamanya
awak ta pernah sakitkan saya.
jangan salahkan diri awak walau sekali
awak memori sy yang paling manis
kebahagiaan sy yang ta terhingga

jodoh ditangan tuhan
believe in faith
i do

ini untuk awak, sayang.
fynn jamal - 150 juta


i'l let you go now..jaga diri
faiz yaccob

Saturday, June 19, 2010

smile people :)


dewa - hadapi dengan senyuman :)


Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi .
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua... Kan baik baik saja

Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah .
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang

p/s : smile. 'cause someone loves you :)

Friday, June 18, 2010

gitchi gitchi goo, baby!

from me : amy tuanputerii




awak na tau meaning dy kan?
gitchi gitchi goo means ILOVEYOU <33


you kidnap my heart
ily

Sunday, June 13, 2010

kidnap my heart

haha. pelik kan dunia nii? memang. kalau ta pelik bukan dunia namanye. aku da hidup selama 20 tahun kat dunia nii. macam macam jenis manusia pernah aku jumpa. macam macam jenis kriteria manusia da aku kenal. andd macam macam jenis krisis da pernah melanda diri inii. setiap manusia ta pernah lari dari kesilapan. betul. aku setuju. semua orang pon mesti pernah buat silap walau tinggi mana darjat atau pangkat dy, dy mesti pernah buat silap. walau sekecil kuman pon. itu tetap KESALAHAN yang dy da buat. yess, kesalahan. makna nya, walau kecik mana pon silap dy, still.. the blame is on him/her. benda tu tetap dipanggil kesalahan.

jadi, apa yang aku na sampaikan nii. pasal kesilapan aku. kesalahan yang kecil tapi telah mengakibatkan ramai orang sakit. aku sakit. tapi itu bukan persoalannye. sebab apa? sebab aku buat silap. yang sememangnye ta bole dimaafkan. terpulang. mungkin ya. dan mungkin juga tidak. semuanya terpulang pada tuan empunya diri. kesalahan saya nii bole dimaafkan atau pun tidak. its up to her.

apa kesalahan aku? heh. kesalahan aku simple jep. aku da jatuh cinta.

kenapa itu satu kesalahan? okay. sebab masa aku kenal 'c nakal' nii. aku ta perna terlintas na jatuh hati pada dy. sbb masa aku kenal dy, aku ad crush pada sorang mamat kat kolej aku. dy baik, dy caring, dy pandai *obviously, trust me. so, tade sebab aku na pandang orang lain macam mana aku pandang dy nii. walaupun dy bukannya menarik mana pon. tapi, hati seseorang tu tabole na predict. sayang tu tabole na dipakse. tapi bila sayang tu datang, semua benda jadi indah belake. kan? tapi tulaa, mamat tu ta layan aku macam dulu. mungkin dy ad someone else yg perlu dy caring lebih dari aku. aku ta taw. lama lama aku makin rapat ngan 'c nakal' nii. dy kelakar, dy baik, andd dy suka dengar aku gelak *first time in history.hekk ;)) aku kenal dy seorang yang periang. easy-going dan respect to others. aku tabikk spring pada dy. aku hormat dy. aku admire dy. lama lama aku sayang dy.

yess, aku sayang dia.

apa yang aku tau. dy hormat aku, kawan kawan aku and family aku. aku tau jugak dy seorang yang setia pada first love dy. aku tau jugak dy tngah kritikal saket sebab ex dy. aku tataw yang ex dy tu dulu rupa rupanya budak sekolah agama aku dulu. aku ta pernah tau yang ex dy na work things up dengan dy balek. aku ta perna tau. yang aku tau dy da single. da kena tinggal. aku tau jugak dy perlukan pertolongan aku. macam mana aku tau? sebab dy bagitau. dy na aku tolong dy. aku tolong.

bila aku da tolong. lama lama aku cintakan dy. aku susaa na tenang bila ta dapat dengar suara dy. baru aku sedar yang aku da tersasar jauh dari misi sebenar kitorang. tapi aku da jatuh cinta pada dy.

tiba tiba. ex dy datang untuk ambil hak dy balik. aku da cakap kan tadi? dy seorang yang setia pada first love dy. aku akur. hati aku masih lemah. belum cukup perisai untuk menentang serangan panah dari sang cupid. aku lepaskan dy. aku melawan setiap kata hati untuk merampasnya. dengan berkali kali aku terserempak mereka bermesra di depan mata, aku meninggikan ego di depan rakan rakan seperjuangan aku. tapi nyata aku kalah jugak. berjurai setiap kali mata terpandang bulan. bukti cinta? mungkin.

aku na jadi lebih strong. trial untuk benci 'c nakal' memang susaa. aku minx pendapat member aku. untuk menganggap 'c nakal' sebagai kawan mungkin dapat mengubah pendirian aku. yepp! aku ta silap. apa yang aku cakap memang terbukti. tapi cuma sebahagian sahaja. pendirian aku memang berubah. berubah dari na benci kepada lebih sayang. dan makin sayang.

semua terpulang pada jodoh. kalau memang aku ditakdirkan untuk sehidup semati dengannya. alhamdulillah. sebab dy sememangnya m'punyai ciri ciri yang aku sanjung. tapi kalau bukan. aku redha. mungkin 'DIA' ada plan lain yang yang lebih baik untuk aku spend hidup aku kat dunia nii. who knows? kawan aku kata, kita perlu terima apa yang telah ditentukan untuk kita. kita hanya merancang. bukan apa yang dirancang akan terjadi mengikut pilihan kita. sebab ALLAH swt yang menentukannya.

aku minta maaf pada semua yang sakit. aku sakit. tapi mungkin korang lebih sakit. aku paham. aku tau maaf bukan penyelesaian bagi semua. but, it is the least i can do. am sorry.

aku cinta faiz yaccob.end

follower blog ini :)