a story to tell :'((

(A girl and guy were speeding over 100 mph on a motorcycle)
Girl: Slow
down. Im scared.
Guy: No this is fun.
Girl: No its not. Please, its to scary!
Guy: Then tell me you love me.
Girl: Fine, I love you. Slow down!
Guy: Now give me a BIG hug.
(Girl hugs him)
Guy: Can u take my helmet off and put it on? Its bugging me.

In the paper the next day: A motorcycle had crashed into a building because of break failure. Two people were on the motorcycle, but only one survived.
The truth was that halfway down the road, the guy realized that his brakes broke, but he didn't want to let the girl know. Instead, he had her say she loved him, felt her hug one last time, then had her wear his helmet so she would live even though it meant he would die.

Monday, May 24, 2010

hari ini cerita

kadang kadang aku rase heran dengan tingkah laku manusia nii.ade yang membenci tanpa sebab.ade yang cari pasal tanpa arah tujuan.yang mengerti tapi dibenci.yang mahu difahami tapi ditolak tepi.yang menyayangi tapi menafikan.yang mahu tapi tak pernah tunjuk effort langsung yang dy nak.yang da buat habis habisan tanpe jemu tapi tak worth dengan ape yang dy usahakan tuh.ishh, kalau nak list setiap jenis perangai yang ade kat manusia nii.lambat lagi lah aku nak tido ;))

sebenarnye yang aku nak cerita ini hari pasal sikap manusia.sikap mereka mereka yang ta pernah ade perasaan "belas kasihan".kenape ye? kadang kadang aku tengok muke memang pecah rumah abes lah kalau gune bahase sindiket nii.tapi kat sudut hati dy mesti ade perasaan sayang.perasaan nak ber-bini, berkeluarga lah -.-" tapi ade tu jugak yang aku tengok. muke handsome macam matsumoto jun *saje nak promote husband jap.haha* tapi hati macam bangkai yang penuh ngan taik kambing serta lalat berterbangan sini sane sambil berparty sakan serta bersosial bersame ulat sampah (saje nak kasi korang lagi geli.heh) seorang perompak,pencuri,peragut.kenape? perlu ke kite judge seseorang itu berlandaskan sesuatu?tidak.

jadi disini, aku nak cakap. aku sendiri tak tau sebetul mane ape yang aku cakap. sebab mungkin memang betul orang yang muke pecah rumah tu ade perasaan sayang semua tu.tapi mungkin jugak dy seorang yang dayus memukul mencaci menghina isterinye selepas berumah tangge?mungkin. and lelaki handsome tapi hati busuk macam taik kmbing tu pulak kat sudut hati dy sebenarnye seorang yang baik.dy jadi macam tu sebab terdesak.niat di hati hanye mahu menolong orang orang miskin yang bersepah macam daun kering lepas musim bunge.wlaupon dengan care tak baik.tapi itu yang terlintas kat kepale otak dy yang sempit tu sbb mase kecik2 dulu dy ta pernah pergi sekolah.mungkin.

yang perlu korang tau.ape yang kau nampak bukan ape yang kau tau.tiade sesiape yang ade hak untuk judge orang laen melainkan kau telah diiktiraf sebagai hakim negara yang sah disisi undang undang ;)) eheh.

last but ot least, ungkapan dari sahabat saya.ingat laa. kau tu dah perfect sangat ke nak cakap org laen macam tu? ;)


p/s : Is tú mo ghrá, dúr! && Eu te amo, idiota!

No comments:

follower blog ini :)